Tips

Här kan du hitta tips på vad du kan göra med din mangel.

Har du själv någar tips är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss.

Duka upp för succé! Så fixar du sommarens vackraste och festligaste dukning

Sommaren står för dörren med alla sina fantastiska festtillfällen: midsommar, bröllop, studentskivor, sommarfester och födelsedagar - tillfällena att fira kring ett vackert dukat bord är många framöver och det  är extra roligt att göra det lilla extra och förhöja det goda man tillagat för att locka både gom och öga. 

Read more ...

5 gröna växter som kan förbättra din sömnkvalitet

- inred med grönska i sovrummet

Gröna växter gör det inte bara mer trivsamt och snyggt inrett hemma, att omge sig med grönska ger också en mängd hälsoeffekter, varav en är att de bidrar till bättre sömnkvalitet. Detta inte bara tack vare att det gröna lugnar och minskar stress, vetenskapliga studier visar att de också bidrar till en friskare inomhusmiljö och aktivt renar och rensar luften från kemikalier som ofta återfinns i våra hem via t.ex. rengöringsmedel, syntetiska tyger och möbellim. Detta kom amerikanska rymdfartsmyndigheten NASA fram till när deras forskare ville hitta det bästa sättet att rena luften på sina rymdstationer.

Read more ...

Duka upp till fest! - Enkla tips för oslagbar stämning runt bordet

Parmiddagar, födelsedagsfirande, adventsmys, julbord eller nyårsfest. Tillfällena att samlas med nära och kära kring ett uppdukat bord är många och då kan det vara roligt att göra det lilla extra och förhöja det goda man tillagat och locka både gom och öga. Att klä upp bordet med duk och riktiga textilservetter är enligt de flesta pricken över i:et när man bjuder till bords. Och vi bjuder på tipsen på hur du gör!

Read more ...

Ta en paus och få nytta gjort samtidigt

- enkelt, smidigt & meditativt vid mangeln

 

Med en mangel blir stora textilier som lakan och dukar enklare att hantera och du får dem släta snabbt och smidigt. Visst, det kan vara lite lurigt när man är nybörjare, men när du fått in vanan gör mangeln i princip jobbet åt dig.

Read more ...

En smart tradition som gör comeback

Hållbarhet, enkelhet och vardagslyxig känsla i ett - en smart tradition som gör comeback

Kallmangling av dukar, lakan och servetter är en månghundraårig tradition i de nordiska länderna. Principen, att med hjälp av två valsar pressa dukar och sänglinne under ett hårt tryck, gör att man på ett enkelt, smidigt och tidsbesparande sätt får sin tvätt slät. I många hushåll har denna tidigare helt självklara, tidsbesparande syssla fallit i glömska eller rationaliserats bort - är du en av dem? Då är det dags att tänka om! Det finns en oändlig massa skäl till att haka på denna trend och fantastiska vana som gör comeback i vardagen. Nedan listar vi några av dem.

Read more ...