Maxa utrymmet i linneskåpet

Maxa utrymmet i linneskåpet

Maxa utrymmet i linneskåpet i 7 enkla steg

Har du tröttnat på kaos och oordning i dina skåp och lådor hemma? Då är det dags att göra en nystart! Vi ger dig tipsen för att skapa harmoni genom ordning och reda och vi börjar med linneskåpet.

Vem gillar inte att ha ordning och reda i hemmets alla utrymmen? Att lyckas med det är dock inte alltid det enklaste. De flesta av oss har med största sannolikhet en eller annan kaosartad garderob, skåp eller låda där saker tryckts in och där innehållet närmast anfaller oss när det öppnas. Just ett sånt utrymme är för många linneskåpet där skrynkliga sängkläder, handdukar och dukar ligger huller om buller. Men misströsta inte - vi ger dig här några enkla snabba steg för att göra linneskåpet till huset finaste och mest välorganiserade plats!

 

Få ordning i linneskåpet - steg för stegHandduk Mangla

1. Töm ur linneskåpet helt
Börja med att tömma ur linneskåpet helt. Dels för att kunna torka och städa ur det ordentligt, men också för att inte bli låst i tanken av hur du har innehållet placerat idag. Ofta är bättre att börja om helt och för att hitta nya smarta lösningar.

 

2. Dela upp i högar efter funktion
Dags att dela upp textilierna i högar efter funktion, d.v.s. lägg påslakan, underlakan, örngott, dukar och kökshanddukar var för sig. Det ger en överblick av vad du faktiskt har i dina gömmor.

3. Vad får bo kvar i linneskåpet?
Bestäm vad som ska ligga i linneskåpet och fundera på vad som kan förvaras på annat ställe. Kan t.ex. badlakan och handdukar förvaras i badrummet eller kökshanddukarna i anslutning till köket? Det är smidigare att ha förvaringen nära där det faktiskt ska användas.

 

4. Rensa ut och välj bort

Vad kan du rensa ut eller göra dig av med? Sortera ut de lakan och dukar som är slitna eller har fläckar som inte går bort. De gör sig bättre som städ- och putsdukar än att t.ex. spendera dyrbar nattsömn på. Fundera också på hur många uppsättningar av allt du egentligen behöver ha. Kanske har du rentav ett antal uppsättningar du sällan använder? Skänk hellre bort udda lakan eller det som mest blir liggande och gläd samtidigt någon annan.

 

5. Mangla - alltid!Lakan Mangla.se
Dina lakan och dukar blir mer lätthanterliga och ryms bättre i ditt linneskåp om du manglar dem. Textilien blir helt slät och är enklare att vika alternativt rulla ihop och tar därmed inte lika mycket plats. Det blir helt enkelt lättare att skapa ordning och reda och du slipper ett enda skrynkligt kaos. Om textilierna inte är nytvättade, tänk på att fukta dem, förslagsvis med en blomspruta, innan du manglar för att få bästa resultat! När du är klar med manglingen är det dags för nästa steg.

 

6. Avdelare, hyllor eller backar?
Fundera på om du kan skaffa avdelare, trådbackar, utdragbara hyllor eller andra smarta lösningar där du kan placera och dela upp dina nymanglade textilier. På så sätt kan du maximera utrymmet ytterligare, göra det överskådligt och lättare att ta fram just det du behöver.

 

7. Organisera efter användning tea towels 3314500 1920 kopia
Dags att börja lägga tillbaka allt i skåpet. Tänk på att placera det du använder ofta i en bra höjd ,så det blir lättåtkomligt och välj att lägga mer sällan använda prylar som t.ex. findukar eller extratäcken högre upp i skåpet. Märk gärna upp dina hyllor eller trådbackar med små fina handskrivna lappar som visar vad som ska bo var. Det gör det lättare att behålla ordningen över tid.

 

Klart!
Dags att klappa dig själv på axeln - bra jobbat! Förutom sinnesron som uppstår genom denna ordning, kan du hädanefter dessutom glädjas åt att alltid ha färdigmanglade lakan och dukar redo att användas.

Läs gärna mer om våra manglar eller besök din närmaste vitvaruhandlare för att hitta en mangel som passar just dig.