Skapa hotellkänslan hemma!

Skapa hotellkänslan hemma!

Våra tips för att skapa  den riktiga hotellkänslan hemma

Vem älskar inte att sova på hotell? Att mötas av en perfekt bäddad säng, få krypa ner mellan de krispigt fräscha, släta lakanen omgiven av mjuka kuddar och fluffiga täcken? Men du behöver inte sova borta för att få den härliga upplevelsen, vi hjälper dig att skapa den exklusiva hotellkänslan hemma!

Hotellkansla hemma 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sängen spelar givetvis huvudrollen i sovrummet. Inte nog med att den ska vara bekväm för just dig, för att skapa förutsättningar för din viktiga återhämtning. Hur du väljer att pryda den och vad du bäddar med, avgör känslan du får när det är läggdags. Om du har en kontinentalsäng, vilket innebär dubbla madrasslager och stort djup får du en lite högre säng, vilket per automatik andas mer hotellstandard, men detta är givetvis inte avgörande.

Hotellkansla hemma 2 

Det viktigaste av allt - dina lakan

Oavsett allt annat är nämligen valet och hanteringen av sängtextilierna den riktigt viktiga ingrediensen för din hotellupplevelse på hemmaplan. Vita lakan är det vanligaste och mest klassiska utseendet och ger omedelbart en exklusiv, fräsch och ren känsla. Är inte det helvita utförandet något du föredrar, är ändå en neutral färgskala en god idé för att bibehålla en ren och mjuk känsla. 

Det som dock gör hela skillnaden oavsett vilket material eller färg du väljer, är givetvis att du manglar lakanen. Det finns absolut ingenting som slår känslan och hotellnivån du uppnår med nymanglade, krispiga lakan.

Som du säkert vet gör också manglingen att lakanen inte drar till sig lika smuts och håller sig rena längre. Lägg därtill att kvalster inte trivs i de kompakta textilfibrerna efter mangling, vilket är extra bra för allergiker, men givetvis fräschare för alla. Oslagbart skönt och hållbart på riktigt! Lär dig mer om hur du manglar här.

Hotellkansla hemma 3 

Detaljerna som ger pricken över i:et

En stoppad sänggavel, ger en elegant inramning till sängen och skapar en mjukare känsla i rummet. Flertalet tips på hur du relativt enkelt gör en egen sänggavel med hjälp av en MDF-skiva, vadd, tyg och en häftpistol, hittar du vid en snabb googling. 

På hotellsängar ser du också ofta en sängkappa som ramar in och stiligt täcker både madrasser och sängben. 

Pryd gärna din nybäddade säng med praktiska och bekväma kuddar. Ett populärt alternativ är att kombinera avlånga ryggkuddar längst in mot sänggaveln, med dina vanliga sovkuddar framför, för att avsluta med ett par mindre dekorkuddar allra längst fram. Här kan du leka med lite blandade toner och någon accentfärg och kanske rentav lyfta fram ett mönster på yttersta dekorkudden. Allt enligt eget tycke och smak. 

Komplettera gärna rummet med mjuka mattor och hellånga gardiner som både dämpar ljud och ger en ombonad känsla. Dimmad punktbelysning och rena, städade ytor underlättar också för dig att slappna av.

Hotellkansla hemma 7  

Kryp ner, njut och sov gott!