Ta en paus och få nytta gjort samtidigt

Ta en paus och få nytta gjort samtidigt

- enkelt, smidigt & meditativt vid mangeln

 

Med en mangel blir stora textilier som lakan och dukar enklare att hantera och du får dem släta snabbt och smidigt. Visst, det kan vara lite lurigt när man är nybörjare, men när du fått in vanan gör mangeln i princip jobbet åt dig.

Istället för att se mangling av textilier som ett måste och ytterligare en uppgift på hushållets ofta digra ”att göra”-lista, kan du se stunden vid mangeln som en stund för dig själv i lugn och ro. 

Under tiden mangeln arbetar, kan du låtatankarna flöda fritt, eller ge dig själv utrymme för meditativ reflektion utan omvärldens ständiga inflöde av intryck. Det är också ett ypperligt tillfälle att äntligen få möjlighet att lyssna på den där härliga ljudboken utan att annat pockar på uppmärksamheten. För många är mangelstunden en behaglig och efterlängtad stund av egentid, samtidigt som man uppnår ett fantastiskt resultat - en ganska ovanlig dualism för många i en späckad och hektisk vardag.

Dessutom ger nymanglade lakan ytterligare en dimension till den, för återhämtningen, mycket viktiga nattsömnen. Vi påstår givetvis inte att du per automatik sover bättre för att du har manglade lakan i sängen, men den lyxiga, sköna känslan av att krypa ner i nytvättade och nymanglade lakan är obeskrivligt behaglig, vilket i sig kan bidra med en fridfull avkoppling för kropp och själ.